logo-son_1583950120.jpg (81 KB)

Marmara Üniversitesi Bisiklet Kulübü 2009 yılında,bisiklet sporuna ilgi duyan öğrencilerin bir araya gelmesiyle kurulmuştur ve İstanbul'da kurulan ilk üniversite bisiklet kulübüdür.. 2012-2018 yılları arasında aktifliğini kaybetmesi nedeniyle 2019 yılında bir grup öğrenci tarafından tekrar aktifleştirilmiştir.

Kulübümüz bisiklet sporu konusunda hevesli öğrencileri bilgilendirme, bisikleti tanıtma, bisiklet sporuna başlama fırsatlarını yaratma ve kulüp üyeleri ile geziler,turlar ve yarışmalar düzenleme , üniversite adına yarışlara katılacak takım kurulması gibi faaliyetler düzenlemektedir.

1. Turlar:

a. Günübirlik Gezi Turları: Bu turlar İstanbul’un yeşil ve tarihi güzelliklerini görmek amacıyla yapılan 15-18 km/sa (düşük tempo) hız ile gezdiğimiz tamamen kulüpteki tecrübeli arkadaşlarca belirlenmiş kurallara ve rotalara göre grup şeklinde 50-80 km mesafelerle yaptığımız turlardır.

b. Şehirler Arası Turlar:18 Mart- Çanakkale, 19 Mayıs Samsun, 10 Kasım Anıtkabir gibi milli bayramlarda yapılan turlardır.

c. Ortak Düzenlenen Organizasyonlar: Gerek şehir içi gerekse şehir dışında, Critical Mass, Doğa savunması, Boğazı Bisikletle geçiş vb.. genel katılımlı organizasyonlara MARMARABİS olarak katılım göstermekteyiz.

2. Organizasyonlar:

Organizasyonlarımız bisikletle alakalı olup tamamen sosyal yönümüz geliştirme, bisiklet ve çevre farkındalığı yaratma ve eğlence odaklıdır.

a. Film Gösterimleri: Bisiklet ile alakalı belgesel veya film izleme organizasyonları yapmaktayız.

b. Eğitimler: Temel bisiklet eğitim, uygulamalı tamir bakım eğitimi ve bisiklet kampçılığı eğitimleri başta olmak üzere eğitimlerimiz katılımcıların bisiklet sporu ile alakalı genel kültürünü geliştirme ve onları katılımcılara uygulatarak öğretme odaklıdır.

Bu sayfa Marmara Üniversitesi Bisiklet Kulübü tarafından en son 28.10.2020 14:33:28 tarihinde güncellenmiştir.

Marmara Üniversitesi Bisiklet Kulübü